Plaatmateriaal

Plaatmateriaal wordt gebruikt om dingen te bouwen, zoals meubels, vloeren, muren en nog veel meer. Het is handig omdat het sterk is en goed werkt voor verschillende klussen.

Er zijn veel soorten plaatmateriaal, elk met zijn eigen eigenschappen. Sommige zijn goed om buiten te gebruiken omdat ze tegen vocht kunnen, terwijl andere beter zijn voor binnen. Lees hieronder meer over de verschillende soorten plaatmateriaal die wij in ons assortiment hebben.

 

OSB conti

OSB conti is een speciaal soort plaatmateriaal gemaakt van hout. Het wordt gemaakt door dunne stukjes hout aan elkaar te plakken en samen te drukken. Dat maakt het supersterk en duurzaam!

Het woord “conti” betekent dat het een continu persproces heeft gehad. Hierdoor zijn de platen groot en hebben ze een nauwkeurige dikte. Ook zien ze er aan beide kanten glad uit. Ze hoeven hierdoor niet nageschuurd te worden.

Mensen gebruiken OSB conti voor veel dingen, zoals vloeren, wanden, daken, afscheidingen, verpakkingen, meubels en decoratieve toepassingen in de houtskeletbouw. Het is handig omdat het niet snel stukgaat en ook tegen vocht kan. Bovendien is het goed voor het milieu en niet te duur.

Dus, als je iets stevigs en betrouwbaars nodig hebt voor je bouwproject, dan is OSB conti een goede keuze!

Wij verkopen in ons assortiment twee soorten OSB: TG2 & TG4

Underlayment

Wij hebben 3 soort Underlayment in ons assortiment. Hieronder worden alle 3 de verschillende soorten toegelicht in volgorde van kwaliteit.

Elliottis Pine 

is een speciaal soort hout dat wordt gebruikt om dingen te bouwen. Het komt van een boom met de naam “Elliottis.” Dit hout is erg populair in de bouwwereld omdat het sterk en duurzaam is.

Mensen gebruiken Elliottis Pine voor veel verschillende dingen, zoals houten vloeren, meubels en zelfs voor het maken van kasten. Het heeft een mooie kleur en een glad oppervlak, dus het ziet er goed uit in veel projecten.

Ook is het hout gemakkelijk te bewerken, dus het is handig voor timmermannen en doe-het-zelvers. Als je iets wilt bouwen dat lang meegaat en er ook nog mooi uitziet, is Elliottis Pine een goede keuze!

Radiata Pine

 

Radiata Pine is een soort hout dat uit een speciale boom komt, de “Radiata” den. Dit hout is heel populair en wordt veel gebruikt in de bouw en bij het maken van meubels.

Het bijzondere aan Radiata Pine is dat het een mooie lichte kleur heeft en een fijne textuur, waardoor het er mooi uitziet in veel projecten. Het hout is ook best stevig en makkelijk te bewerken, dus timmermannen vinden het handig om ermee te werken.

Mensen gebruiken Radiata Pine voor dingen zoals vloeren, kasten, tafels en nog veel meer. Het is een betrouwbaar en veelzijdig hout dat je helpt om je bouwprojecten mooi en stevig te maken. Dus als je op zoek bent naar goed hout voor je klus, dan is Radiata Pine een goede keuze!

Underlayment Fins Vuren

 

Fins Vuren is hout dat je kan gebruiken voor projecten binnenshuis. Het is een soort triplex, wat betekent dat het bestaat uit dunne lagen hout die op elkaar geplakt zijn. Maar het heeft ook een speciale extra laag aan de buitenkant, die het sterker maakt dan gewoon triplex.

Mensen gebruiken Fins Vuren vaak om vloeren en wanden te maken, omdat het goed stevig is. Het is ook handig voor bijvoorbeeld het maken van meubels of het bekleden van daken.

De gunstige sterkte eigenschappen in relatie met het gewicht maakt dit een zeer geschikt materiaal voor talloze constructieve toepassingen.

multiplex

betontriplex

Betontriplex is een speciaal soort hout dat gebruikt wordt om betonnen vloeren en muren te maken. Het hout is extra sterk en stevig, zodat het goed kan samenwerken met beton. Zo wordt het vaak gebruikt in de bouw, vooral bij het maken van funderingen en bekistingen voor betonnen structuren. Betontriplex is bestand tegen vocht en kan hergebruikt worden, wat het heel handig maakt.

 

Het zorgt ervoor dat het beton netjes blijft zitten en in de juiste vorm uithardt. Zo krijg je een solide en duurzaam resultaat voor je bouwprojecten. Dus, als je met beton werkt, is betontriplex een goed product die je kan helpen om alles mooi en sterk te maken!

 
Okoume primed

Okoume primed is een speciaal type hout dat mensen gebruiken voor constructietimmerwerk, boeiboorden, overstekken, gevelbeplanting en decoratieve afwerkingen. Het komt van een boom genaamd “Okoume” en is al voorbehandeld met een soort verf, dat noemen we “primed.”

Het bijzondere aan Okoume primed is dat het hout al een eerste laagje verf heeft, wat het makkelijker maakt om het verder te schilderen in de kleur die je wilt. Het hout is ook licht van gewicht en heeft een fijne textuur, waardoor het er mooi uitziet.

Als je een plaat gaat zagen of er gaten in boort, is het slim om de randen 2 keer te behandelen met een randsealer. Daarna moet je een dekkende verf in meerdere lagen aanbrengen aan de voorkant en de achterkant van de plaat. En belangrijk: volg goed de instructies van de verfproducent op voor het beste resultaat!

 

Mensen gebruiken Okoume primed omdat het goed bestand is tegen vocht en het helpt om je huis er netjes en afgewerkt uit te laten zien. 

linospan

Linospan is een de meest duurzame ‘bouwplaat’ die wordt gebruikt om muren en plafonds te bekleden. Het is gemaakt van houtvezels en heeft een gladde en egale structuur. LinoSpan is altijd te herkennen aan zijn groene kleur en wordt vochtwerend verlijmd.

Linospan is handig omdat het gemakkelijk te bevestigen is aan oppervlakken en het ziet er netjes uit. Je kunt het schilderen of behangen om het helemaal naar jouw smaak te maken.

LinoSpan is een betaalbare en mooie optie om te gebruiken bij je project.

linoply

Linoply is een speciaal soort plaatmateriaal dat gemaakt is van houtvezels en linoleum. Linoleum is een soort dun en stevig materiaal dat je soms op de vloer ziet.

Linoply is handig omdat het een beetje lijkt op hout, maar het heeft ook een dun laagje linoleum erop. Dat maakt het extra sterk en duurzaam.

Mensen gebruiken Linoply voor allerlei dingen, zoals het maken van meubels, kasten, of zelfs voor het bekleden van muren. Daarnaast is het uitermate geschikt voor binnen aftimmering. Het is een slimme keuze als je iets wilt dat er mooi uitziet en ook nog lang meegaat!

.