Navigatie

Algemene voorwaarden

ALGEMENE LEVERING/MONTAGE VOORWAARDEN HOUTHANDEL RTT Versie Mei 2018
Het plaatsen van een houten bouwwerk als schutting of buitenverblijf is niet zonder risico`s. Daarom vragen wij u onderstaande voorwaarden goed door te lezen. Soms klinken de regels erg streng, maar in de praktijk valt het wel mee. Wij willen graag dat u een kwalitatief hoogstaand product in uw tuin krijgt, en dat de bouwers veilig en vooral plezierig kunnen werken.

Bouwterrein: Voor het plaatsen van de schutting hebben wij een werkruimte van +/- 100 cm breedte nodig. Grond die eventueel van te voren is verwijderd dient minimaal 1 meter van de bouwplaats afgevoerd te worden en mag niet in de looppaden van de bouwers opgehoopt liggen. Indien de bouwers vinden dat er, om wat voor reden dan ook, sprake is van een te gevaarlijke situatie zullen zij dit aan opdrachtgever kenbaar maken. Hierop kan besloten worden om tegen nacalculatie het terrein bouwvriendelijk te maken, of om niet te plaatsen en terug te komen zo gauw het terrein door opdrachtgever is aangepast. Er worden dan voorrijkosten in rekening gebracht.

Het bouwterrein dient "bouwrijp" te zijn; vrij van obstakels zoals straatwerk, funderingen, puin, wortels, bomen, oude schutting onderdelen en leidingwerk in de grond. Indien de bouwers het terrein eerst bouwrijp moet maken, dit houdt in: bovenstaande obstakels verwijderen, zal hiervan melding gedaan worden bij de opdrachtgever en zal dit in overleg met de klant tegen nacalculatie uitgevoerd worden. Dit geld ook voor grond waar uitzonderlijk moeilijk doorheen te komen is zoals kleigrond en veen.
Het bouwen van een schutting of buitenverblijf houdt het volgende in: Het uitzetten van de lijn, het uitgraven of boren van de gaten, het zetten van de palen en het aanbrengen van de (beton)elementen. Daarna wordt de schutting of buitenverblijf gesteld op exacte hoogte. Voor alle andere werkzaamheden, zoals her-bestraten en tuinaanleg is Houthandel RTT niet verantwoordelijk, tenzij anders overeengekomen. Op de bouwplaats dient stroom en in sommige gevallen water aanwezig te zijn.

Uitzetten van de schutting of buitenverblijf: Bij het uitzetten van de lijnen en peilen dient de opdrachtgever aanwezig te zijn. De uitzetting dient in samenspraak met de opdrachtgever gedaan te worden, of opdrachtgever dient van te voren de lijnen evenals de hoogte van de schutting uit te zetten. Op het moment dat de lijn definitief uitgezet is dient de opdrachtgever hier een akkoord voor te geven. Wij plaatsen het bouwwerk op de door u gewenste plaats, mocht het geval zich voordoen dat bij graafwerkzaamheden schade ontstaat aan kabels en/of leidingen dan kan Houthandel RTT hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden. Wij adviseren u vooraf een klikmelding uit te voeren op de plek waar de schutting wordt geplaatst.

Fundatie van de schutting: De palen komen circa 70 cm diep te staan (onder het maaiveld). Indien gewenst kan op het moment van plaatsen geadviseerd worden om een betonvoet aan de palen te storten. Dit is vooral nodig wanneer sprake is van hoge waterstand, als de aarde uit (natte) klei bestaat of de grond net is opgebracht. Meerprijs voor het storten van beton om de paal is € 12,00 per paal. Er kan uiteraard ook gekozen worden om het niet te doen en dit later te (laten) doen. Indien de schutting begint of eindigt tegen uw woonhuis, schuur of andere bebouwingen, wordt normaal gesproken geen paal bij de bebouwing geplaatst. Dit is meestal niet mogelijk door de fundering van de woning. Hiervoor wordt een U-profiel gebruikt. Dit vervangt een paal, maar zal niet leiden tot een kostenreductie, aangezien de arbeid bij montage van een U-profiel hoger is. Wanneer een (beton) paal toch gewenst is zal dit tegen nacalculatie uitgevoerd worden.
De betonplaat kan maximaal een verloop van 15 cm in de grond opvangen, indien het verloop groter is dan moet er in de schutting een hoogte verspringing aangebracht worden tegen een meerprijs van € 15,00 per verspringing.
Bij een schutting van 7 schermen of minder is het pas maken van 1 eindscherm en 1 eindbetonplaat bij de prijs inbegrepen. Bij een schutting van 8 schermen of meer is het pas maken van 2 schermen en 2 betonplaten bij de prijs inbegrepen. Per extra scherm-betonplaat pas maken wordt een meerprijs gerekend van € 20,00.

Beton: Wij geven 10 jaar garantie op al onze betonproducten. Beton is een natuurproduct, waarbij het voor kan komen dat er kleine luchtbellen in het product zitten. Ook het verkleuren van het beton valt niet onder de garantie. Betonproducten worden gemaakt door vermenging van zand, grind, cement en water. Bij beton kan cement een chemische reactie aangaan met water, waardoor vrije kalk wordt gevormd. De kalk zet zich op het betonoppervlak af als witte uitslag (kalkuitbloeding). Dit verschijnsel hoort bij de productie van beton en verdwijnt vanzelf door het weer of door slijtage. Kalkuitbloeding wordt niet als klacht geaccepteerd.
Onder de garantie valt:
- Grove scheuren of gaten in de materialen bij oplevering.
- Spontaan kapot knappen van het beton (niet door de druk bij hoogteverschillen).
- Betonrot.

Hout: Ook hier geldt dat hout een natuurproduct is. Droogte scheuren kunnen na verloop van tijd ontstaan en zijn daarom geen reden voor klachten. Vooral bij de Beto-schermen is het mogelijk dat droogtescheuren ontstaan door de breedte van de planken.
Onder de garantie valt:
- Grove scheuren in het materiaal bij oplevering.
- Productiefouten.
- Houtrot bij oplevering.

Montage 1 jaar: Onder de garantie op de montage valt:
- Het niet in de afgesproken lijn plaatsen van de schutting bij oplevering.
- Het niet waterpas (zowel horizontaal als verticaal) plaatsen van de schutting bij oplevering.
Wij geven geen garantie op stormschade.
Het nazakken van de poort is altijd mogelijk, dit valt niet onder de garantie. De klant kan deze eenvoudig zelf na stellen doordat onze poorten geleverd en gemonteerd worden met verstelbare scharnieren.

Afwerking: Houthandel RTT heeft zich gespecialiseerd in het zetten van schuttingen. Hier is ook de meterprijs op gebaseerd. Wij werken alleen de schutting af. Dit houdt in dat u zelf de (vrijgekomen) grond rondom de schutting af dient te voeren, evenals de afwerkingen, zoals herbestrating en tuinaanleg. Het laatste scherm wordt pasgemaakt. Dit kan ongelukkig uitkomen op een smalle afmeting. Wil de klant dit anders opgelost hebben dan zal dit meerwerk in overleg worden berekend. Meerwerk wordt gedefineerd in manuur per persoon. De kosten bedragen €42,50 per medewerker op locatie per uur.

Betaling: Na oplevering van het werk en goedkeuring door de klant wordt de factuur, inclusief het overeengekomen meerwerk aan de schutting plaatser ter plekke en contant afgerekend tenzij anders is besproken.

Annulering: Bij het annuleren van de opdracht brengen wij 15% van het totaalbedrag in rekening.
Wij zijn niet aansprakelijk voor schade toegebracht aan kabels en/of leidingen.
Door weersomstandigheden kan het voorkomen dat wij niet op de afgesproken dag kunnen plaatsen.(Download de Algemene voorwaarden als PDF bestand.)

Extra korting!!

  3% korting bij besteding van € 300

  5% korting bij besteding van € 900

  7% korting bij besteding van € 1500

10% korting bij besteding van € 2500

12% korting bij besteding van € 4500

Deze kortingen gelden niet voor de al scherp geprijsde aanbiedingen, poorten, schuttingen en bezorgkosten.

Alle prijzen zijn Incl. BTW

Vragen??

Bel of mail ons... 
Herbert: 06 5324 8782 
Roy: 06 4210 8306 
info@houthandelrtt.nl 
  
Of kom eens langs... 
Klavermaten 14 
7472 DD Goor 

Aanbieding

© 2013 - 2019 Houthandel RTT | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie