250) Douglas hout zwarte gevel bekleding

Vorige Artikel 29 van 278 Volgende

Regelmatig krijgen wij de vraag of ons Douglashout geschikt is voor de bekleding van een gevel. Natuurlijk is dat mogelijk, maar dien je het wel op de goede manier toe te passen. Wereldwijd zijn er tienduizenden houtsoorten. Ieder met zijn eigen unieke eigenschappen, kleuren en toepassingen.

Douglas hout is één van die houtsoorten die makkelijk te bewerken en toe te passen is. Vaak wordt het in de natuurlijke kleur (onbehandeld, roze/wit achtige kleur) toegepast, maar sinds een aantal jaren is het zwart gedompelde Douglashout helemaal in trek. Zoals de foto’s ook erg mooi weergeven. 

Maar waar moet je nou echt op letten voordat je deze houtsoort toepast?
Één van de belangrijkste punten is dat het hout moet kunnen ventileren. Douglashout mag wel nat worden, maar moet ook weer kunnen drogen. Hoe doe je dit? Door regelwerk achter de planken toe te passen, waardoor afstand van de muur gecreëerd wordt. Belangrijk is dat lucht vrij moet kunnen circuleren zonder onderbrekingen. Voorkom dat het hout ergens strak tussen zit waardoor er water tussen kan blijven staan. Natuurlijk zijn er nog vele andere punten zoals damp werend of dampdoorlatend doek. Iets waar gecertificeerde bedrijven op letten.

Zie de twee foto’s van ‘voor en na’ de toepassing van ons zwart gedompelde Zweeds rabat Douglashout. Heel mooi resultaat en wat een wereld van verschil. Is het u ook opgevallen dat het huis van dakpannen is overgegaan op riet?

Daar kun je voor aankloppen bij Sander Kok.
Rietdekkers bedrijf Kok heeft al verschillende prijzen in de wacht gesleept voor hun unieke projecten. Dit kan natuurlijk ook erg mooi toegepast worden op uw huis, kapschuur of steltenberg.

Rietdekkersbedrijf Kok uit Laren (Gld)
Sander Kok – 06-1142 0017  
www.rietdekkersbedrijfkok.nl

Korting!!

  3% korting bij besteding vanaf € 2500

  5% korting bij besteding vanaf € 5500

 

Uitzonderingen: geprijsde aanbiedingen, poorten, schuttingen en bezorgkosten.

Alle prijzen zijn Incl. BTW


 

┬ę 2013 - 2021 Houthandel RTT | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

-