050. Gevelbekleding – Rietdekkersbedrijf Kok

on

Ja! Ons Douglas hout is óók geschikt als gevelbekleding. Het is een vraag die vaak voorbij komt bij ons aan de balie. Het hout dient alleen op de juiste manier toegepast te worden. Wij kunnen u over de toepassing van hout als de beste adviseren. Er zijn wereldwijd tienduizenden houtsoorten. Ieder met zijn eigen unieke eigenschappen, kleuren en toepassingen.

Douglas is één van die houtsoorten. Dit hout is makkelijk te bewerken en toe te passen. Vaak wordt het in de natuurlijke kleur toegepast. Onbehandeld heeft dit hout een roze-/witachtige kleur. Maar sinds een aantal jaren is zwarte gedompeld Douglas ook helemaal populair.

Maar waar moet je nou allemaal op letten voordat je deze houtsoort toepast?

Eén van de belangrijkste punten is dat het hout moet kunnen ventileren. Douglashout mag wel nat worden, maar moet daarna ook weer kunnen drogen. Dit doe je door een regelwerk aan te brengen achter de planken. Hierdoor wordt er afstand gecreëerd met de muur. Erg belangrijk is dat lucht vrij moet kunnen circuleren zonder onderbrekingen. Hout mag niet ergens strak tussen zit, waardoor er water tussen kan blijven staan.

Hieronder zijn twee foto’s te zien van de woning vóór en ná de toepassing van zwart gedompeld Zweeds rabat. Wat een wereld van verschil. Is het u ook opgevallen dat het huis van dakpannen is overgegaan op riet? Daarvoor kun je aankloppen bij Sander Kok (Rietdekkersbedrijf Kok, Laren). Dit bedrijf heeft al verschillende prijzen in de wacht gesleept voor hun unieke projecten. Rietdaken kunnen natuurlijk ook toegepast worden op op uw huis, kapschuur of steltenberg.

www.rietdekkersbedrijfkok.nl