036. Douglas overkapping met berging – Jan Brinks

on

‘We hebben er weer een overkapping erbij. Kunnen jullie dit hout voor morgen klaarleggen?’ vroeg Jan Brinks (Jan Brinks Klus en Bouwservice)

Wij streven ernaar orders voor onze klanten van te voren klaar te leggen. Op deze manier kunnen onze klanten zonder vertraging snel weer aan het werk.

Wij zoeken zelf het hout uit op kwaliteit, en halen eventuele slechte of onacceptabele producten eruit. Zo kunt u ervan op aan dat u een goed stukje hout krijgt, tegen een scherpe prijs. Daarnaast proberen we constant onze producten te beschermen tegen de weersinvloeden wat enorm bijdraagt aan het kwalitatief goed houden van ons hout.

Hout heeft vele eigenschappen en is nooit hetzelfde. Er zit ook een hoop verschil de manier waarop een boomstam gezaagd wordt. In vaktermen, wordt het hout kwartiers gezaagd (buiten het hart en daarom minder kans op scheuren) of wordt een balk met ingesloten hart gezaagd?

Is het hout winddroog of vers gezaagd? Ofwel, heeft het rustig de tijd gehad om rustig aan te drogen, of gaat het hout deze krimp nog doorzetten in het bouwwerk? Bij ons heeft het hout rustig de tijd gehad om aan te drogen en is hierdoor een stuk stabieler en minder gevoelig voor de weersinvloeden.

Wilt u meer weten over alle eigenschappen van hout? Kom gerust eens langs en wij vertellen u alles over hout.

Liever contact met Jan? Omdat u een overkapping wilt laten bouwen? Stuur dan een mail naar:

Info@janbrinks.com