028. Douglas kapschuur – Jan Brinks

on

‘Doe mie moar een bult holt’. Letterlijk verliet Jan Brinks (Jan Brinks Klus en Bouwservice) onze werf met ‘Een wagen volgeladen’.

Met deze bult hout heeft Jan Brinks weer een prachtig project afgeleverd. Hij heeft een kapschuur gebouwd van maar liefst 5 x 10 meter. Jan heeft gebruik gemaakt van ons winddroge fijnbezaagde Douglashout.

Jan is erg handig met z’n gereedschap en zaagt alles netjes in verstek. Doordat Jan gebruik heeft gemaakt van ons gedompelde zwarte Zweeds rabat krijgt deze schuur een nostalgische, maar ook moderne look.

Al het geschaafde en geprofileerde hout is kamer droog. Waarom melden we dit? Hout krimpt namelijk wel tot één cm voor grote afmetingen. Als het hout rustig heeft liggen drogen wordt kans op krimp kleiner. Op het moment dat u uw hout heeft verwerkt zal dit niet of nauwelijks meer in het bouwwerk gebeuren. Hierdoor verminderd de kans op kieren en scheurvorming aanzienlijk.

Ander gezegd; wanneer vers gezaagd hout wordt blootgesteld aan warme dagen, dan droogt één zijde sneller dan de andere zijde, met als gevolg kromtrekken of grote scheuren. Het hout van Houthandel RTT heeft al rustig de tijd gekregen om in te drogen. Hierdoor voorkomen we een shock op het hout. Hierdoor blijft ons hout zo netjes en strak voor het oog.

Info@janbrinks.com