Navigatie

Algemene voorwaarden

ALGEMENE LEVERING/MONTAGE VOORWAARDEN HOUTHANDEL RTT

Het plaatsen van een houten bouwwerk als schutting of buitenverblijf is niet zonder risico`s. Daarom vragen wij u onderstaande voorwaarden goed door te lezen. Soms klinken de regels erg streng, maar in de praktijk valt het wel mee. Wij willen graag dat u een kwalitatief hoogstaand product in uw tuin krijgt, en dat de bouwers veilig en vooral plezierig kunnen werken.

Bouwterrein: Voor het plaatsen van de schutting hebben wij een werkruimte van +/- 100 cm breedte nodig. Grond die eventueel van te voren is verwijdert dient minimaal 1 meter van de bouwplaats afgevoerd te worden en mag niet in de looppaden van de bouwers opgehoopt liggen. Indien de bouwers vinden dat er, om wat voor reden dan ook, sprake is van een te gevaarlijke situatie zullen zij dit aan opdrachtgever kenbaar maken. Hierop kan besloten worden om tegen uurcalculatie het terrein bouwvriendelijk te maken, of om niet te plaatsen en terug te komen zo gauw het terrein door opdrachtgever is aangepast. Wel zullen dan de voorrijkosten in rekening worden gebracht.
Het bouwterrein dient \\\"bouwrijp\\\" te zijn; vrij van obstakels zoals straatwerk, funderingen, puin, wortels, bomen, oude schutting en leidingwerk in de grond. Indien de bouwers het terrein eerst bouwrijp moet maken, dit houdt in: bovenstaande obstakels verwijderen, zal hiervan melding gedaan worden bij opdrachtgever en zal dit tegen nacalculatie uitgevoerd worden.

Het bouwen van een schutting of buitenverblijf houdt het volgende in: Het uitzetten van de lijn, het uitgraven of boren van de gaten, het zetten van de palen en het aanbrengen van de (beton)elementen. Daarna het stellen van de schutting of buitenverblijf. Voor alle andere werkzaamheden zoals herbestraten en tuinaanleg is Houthandel RTT niet verantwoordelijk, tenzij anders overeengekomen. Op de bouwplaats dient stroom en in sommige gevallen water aanwezig te zijn.

Uitzetten van de schutting of buitenverblijf: Bij het uitzetten van de lijnen en peilen dient opdrachtgever aanwezig te zijn. De uitzetting dient in samenspraak met opdrachtgever gedaan te worden, of opdrachtgever dient van te voren de lijnen evenals de hoogte van de schutting uit te zetten. Op het moment dat de lijn definitief uitgezet is dient de opdrachtgever hier een akkoord voor te geven. Wij plaatsen het bouwwerk op de door u gewenste plaats, mocht het geval zich voordoen dat bij graafwerkzaamheden schade ontstaat aan kabels en/of leidingen dan kan Houthandel RTT hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden.

Fundatie van de schutting: De palen komen circa 70 cm diep te staan (onder het maaiveld). Indien gewenst kan op het moment van plaatsen geadviseerd worden om een betonvoet aan de palen te storten, dit is vooral nodig wanneer er sprake is van hoge waterstand of als de aarde uit (natte) klei bestaat. Mocht opdrachtgever het, ondanks advies van de bouwploeg, niet nodig vinden beton te laten storten, dan vervalt de garantie op de montage. Indien de schutting begint of eindigt tegen uw woonhuis, schuur of andere bebouwingen, wordt er normaal gesproken geen paal bij de bebouwing geplaatst. Dit is meestal niet mogelijk door de fundering van de woning. Mocht dit wel gewenst worden zal dit tegen nacalculatie uitgevoerd worden

Beton: Wij geven 10 jaar garantie op al onze betonproducten. Beton is een natuurproduct, waarbij het voor kan komen dat er kleine luchtbellen in het product zitten. Ook het verkleuren van het beton valt niet onder de garantie. Betonproducten worden gemaakt door vermenging van zand, grind, cement en water. Zo gezien dus een volkomen natuurlijk product. Bij beton kan cement een chemische reactie aangaan met water, waardoor vrije kalk wordt gevormd. De kalk zet zich op het betonoppervlak af als witte uitslag (kalkuitbloeiing). Dit verschijnsel hoort bij de productie van beton en verdwijnt vanzelf door het weer of door slijtage. Kalkuitbloeiing wordt niet als klacht geaccepteerd.
Onder de garantie valt:
- Grove scheuren of gaten in de materialen.
- Spontaan kapot knappen van het beton (niet door de druk bij hoogteverschillen).
- Betonrot.

Hout: Ook hier geldt dat hout een natuurproduct is. Droogte scheuren kunnen na verloop van tijd ontstaan en zijn daarom geen reden voor klachten. Vooral bij de Beto schermen is het mogelijk dat er droogtescheuren ontstaan door de breedte van de planken.

Hardhout heeft de eigenschap tot bloeden wat bruine vlekken geeft op onderliggend werk, dit is soms na enkele maanden weer verdwenen. Wij werken uitsluitend met hoogwaardige materialen, maar desondanks kunnen er scheurtjes ontstaan. Hier kan helaas geen garantie op gegeven worden, omdat wij van te voren niet kunnen bepalen hoe het hout zich ontwikkeld in de loop van de tijd. Hardhout dankt zijn duurzaamheid o.a. aan specifieke inhoudsstoffen. Overtollige inhoudsstoffen kunnen bij blootstelling aan weersinvloeden echter worden uitgespoeld (uitbloeden) en moeilijk te verwijderen vlekken op omliggende delen achterlaten. Dek aangrenzend werk daarom tijdens de eerste fase van blootstelling altijd af. Bij niet poreuze materialen kunt u vaak een groot deel van de vlekken verwijderen met een chlooroplossing. Het uitbloeden en verkleuren van de onderliggende materialen valt niet onder de garantie.

Onder de garantie valt:
- Grove scheuren in het materiaal.
- Productiefouten
- Houtrot.

Montage 1 jaar: Onder de garantie op de montage valt:
- Het niet in de afgesproken lijn plaatsen van de schutting
- Het niet waterpas (zowel horizontaal als verticaal) plaatsen van de schutting.
Wij geven geen garantie op stormschade.

Afwerking: Houthandel RTT heeft zich gespecialiseerd in het zetten van schuttingen. Hier is ook de meterprijs op gebaseerd. Wij werken alleen de schutting af. Dit houdt in dat u zelf de (vrijgekomen) grond rondom de schutting af moet voeren, evenals de afwerkingen zoals herbestrating en tuinaanleg.
Betaling: Alle materialen moeten bij aflevering op de werkplek na controle door opdrachtgever afgerekend worden. Na oplevering van het bouwwerk moet de arbeid per direct afgerekend worden.

Annulering: Bij het annuleren van de opdracht brengen wij 15% van het totaalbedrag in rekening.
Wij zijn niet aansprakelijk voor schade toegebracht aan kabels en/of leidingen.
Door weersomstandigheden kan het voorkomen dat wij niet op de afgesproken dag kunnen plaatsen.
(Download de Algemene voorwaarden als PDF bestand.)

Extra korting!!

  3% korting bij besteding van € 300

  5% korting bij besteding van € 900

  7% korting bij besteding van € 1500

10% korting bij besteding van € 2500

12% korting bij besteding van € 4500

Deze kortingen gelden niet voor de al scherp geprijsde aanbiedingen, poorten, schuttingen en bezorgkosten.

Alle prijzen zijn Incl. BTW

Vragen??

Bel of mail ons... 
Herbert: 06 5324 8782 
Roy: 06 4210 8306 
info@houthandelrtt.nl 
  
Of kom eens langs... 
Klavermaten 14 
7472 DD Goor 

Aanbieding

© 2013 - 2018 Houthandel RTT | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie